Jönköpings kommun

Försäljning och service (FS)

En person håller i ett bankkort för att betala internetköp.

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill ha en bred teoretisk och praktisk utbildning med inriktning mot handelsbranschen. Du får läsa kurser i marknadsföring, försäljning och service och studera ämnen som hållbar utveckling och entreprenörskap. När du har gått klart din utbildning är du redo för att jobba med sälj och kundservice som butiksledare eller med administrativa uppgifter. Försäljning- och serviceprogrammet är ett lärlingsförlagt program.

På Försäljning- och serviceprogrammet ingår kurser som ger dig kunskap i handel och försäljning. Stor vikt läggs vid kommunikation genom olika digitala plattformar för varierande syften. Utbildningen innebär även kunskapsbyggande i att värdera och analysera information och öka dina färdigheter i affärsutveckling och inköp. Entreprenörskap och eget företagande är också givna kurser i utbildningen.

Efter examen ska du ha den kunskap som behövs för att arbeta med försäljning och service inom handelsbranschen, till exempel butiksäljare, inköpsassistent eller kundservicemedarbetare.

När du söker detta program anger du följande studievägskod:

  • FSFOR0L

Läs mer om Försäljnings- och serviceprogrammet på Skolverkets webb. Länk till annan webbplats.

Poängplan för Försäljnings- och serviceprogrammet på Lärlingsakademin Pdf, 119.5 kB.

”Som lärling får du prova flera olika inriktningar beroende på vilken arbetsplats du är på”

- Ida, Handels- och administrationsprogrammet

Kontakt

Viktor Agerlöv, studie- och yrkesvägledare
Telefon 036-10 70 45

Anna Sandström, rektor
Telefon 036-10 76 81