Jönköpings kommun

Aktiviteter utanför lektionstid

På Bäckadalsgymnasiet har alla elever möjlighet till fria aktiviteter under raster och håltimmar samt efter skolan slut.

Att ha möjlighet till spontana idrottsaktiviter efter skoltid är inte självklart för alla gymnasieskolor. Bäckadalsgymnasiet ligger steget före; det ger dig som elev goda förutsättningar till att prestera bra och öka din koncentrations­­förmåga. Något som leder till goda resultat i skolan!

Skolan satsar mycket på möjligheten till aktiviteter under raster och efter skolans slut.

• I Hus 1 finns det möjlighet att spela pingis och biljard (källaren).
  • I våra lokaler på TTC (Axamo) har vi pingisbord och Playstation.
  • Skolans gym (som ligger vid Hus 1) är öppet måndagar och torsdagar klockan 15.30 till 16.30.
  • Du som elev har tillgång till Idrottshuset i Jönköping på fredagar klockan 14.30 till 16.00. Där kan du delta i fria, spontana idrottsaktiviteter, till exempel spela fotboll, basket eller innebandy med dina kompisar. Ni bestämmer själva vad ni vill spela. Det är en möjlighet för dig som elev att idrotta och träffa kompisar efter skolan.

Turneringar och aktiviteter med andra skolor

Bäckadal är med och anordnar turneringar tillsammans med andra gymnasieskolor. Tidigare har Bäckadal stått som arrangör för bland annat en fotbollsturnering tillsammans med andra gymnasieskolor.

Du hittar information om våra aktiviteter i Vklass.

Anmäl dig till vår fritidsledare om du vill vara med!

Alla aktiviteter som anordnas på skolan och i Idrottshuset är kostnadsfria!

Fritidsledare
Jasmina Tomasevic