Jönköpings kommun

Aktiviteter utanför lektionstid

På Bäckadalsgymnasiet har alla elever möjlighet till fria aktiviteter under raster och håltimmar samt efter skolan slut.

Att ha möjlighet till spontana idrottsaktiviter efter skoltid är inte självklart för alla gymnasieskolor. Bäckadalsgymnasiet ligger steget före; det ger dig som elev goda förutsättningar till att prestera bra och öka din koncentrations­­förmåga. Något som ofta leder till goda resultat i skolan.

Skolan satsar mycket på möjligheten till aktiviteter under raster och efter skolans slut.

  • I Hus 1 finns det möjlighet att spela pingis och biljard (källaren).
  • I våra lokaler på TTC (Axamo) har vi pingisbord.
  • Skolans gym (som ligger mellan hus 1 och 2) är öppet för elever på måndagar och torsdagar klockan 15.30 till 16.30.
  • På fredagar mellan 14.30 och 16.00 har du som elev tillgång till Idrottshuset, vid Västra torget i Jönköping. Där kan du delta i fria, spontana idrottsaktiviteter, till exempel spela fotboll, basket eller innebandy med dina kompisar. Ni bestämmer själva vad ni vill spela. En möjlighet för dig som vill idrotta och träffa kompisar efter skolan.

Turneringar och aktiviteter med andra skolor

Bäckadal är med och anordnar turneringar tillsammans med andra gymnasieskolor. Tidigare har Bäckadal bland annat varit med och arrangerat en fotbollsturnering tillsammans med andra gymnasieskolor.

Du hittar information om våra aktiviteter i Vklass.

Anmäl dig till vår fritidsledare om du vill vara med. Alla aktiviteter som anordnas på skolan och i Idrottshuset är kostnadsfria.

Kontakt

Fritidsledare
Jasmina Tomasevic
Telefon 036-10 70 40