Jönköpings kommun

Branschdag med WOW!

Lastbilar och plogbilar uppställda i rad på en asfaltsyta.

Bästa sättet att visa upp yrkeslivet för gymnasieungdomar är såklart genom samverkan med företag. Så tack till alla företag som deltog på branschdagen på TTC!

Vi kan bara säga WOW! Vilken fantastisk uppslutning och vilket engagemang från de 30 (!) företag som deltog i aktiviteten den 8 februari. Ett bra sätt för företagen att visa upp sina verksamheter för blivande kollegor.

På vårt instagramkonto finns fler bilder från dagen, in och kika!

Bäckadalsgymnasiet på Instagram Länk till annan webbplats.

På vår anläggning TTC (Transport- och trafiktekniskt centrum) läser elever inom Fordons- och transportprogrammet samt Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon. Totalt går ca 280 elever här - och framtiden ser ljus ut.

Fordons- och transportprogrammat är det gymnasieprogram som enligt Gymnasiepejl (Ekonomifakta) har högst andel elever som har möjlighet att få jobb direkt efter gymnasiet.

Även för elever på övriga yrkesprogam på Bäckadal ser möjligheterna till jobb efter avslutad utbildning bra ut. Via länken nedan kan du läsa om hur många elever som fått jobb efter sin utbildning, samt medianinkomst, för samtliga våra program.

Länk till Gymnasiepejl Länk till annan webbplats.