Jönköpings kommun

Tack alla som var med på BA:s tjejdag!

En grupp med tjejer som gör grytunderlägg av glasmosaik och kakel.

Företagen och skolan är överens, det behövs fler tjejer inom byggbranschen. För att öka intresset för byggutbildning bjöd BA in till tjejdag med prova på-aktiviteter och pizza. Tack till alla som deltog!

Den 13 november genomfördes årets tjejdag på Bygg- och anläggningsprogrammet. Ett 20-tal tjejer från årskurs 9 hade anmält och de fick en eftermiddag full med praktiska moment, möjlighet att träffa representanter från byggföretag, få veta mer om utbildningen från tjejer som läser BA nu. Och käka pizza och chips!

Anledningen till aktiviteten är såklart branschens behov av arbetskraft, och då framför allt efterfrågan om fler tjejer som utbildar sig inom bygg. På plats fanns BlueWall, NCC och Byggkompaniet för att berätta om vilka möjligheter det finns att få arbete efter gymnasiet.

– Vi vill visa tjejer som ska söka till gymnasiet vad vi gör på byggprogrammet. Det är en spännande bransch och och självklart hoppas vi att några av dem som besökte oss kommer att börja här nästa höst! säger Morgan Ljungberg, lärare på BA.

Länk till Sveriges Radio Jönköping som sände från tjejdagen Länk till annan webbplats.