Design och produktutveckling

På inriktningen får du förståelse för och färdighet i att ta fram nya produkter, från idé till färdigt resultat. Utbildningen genomförs i ändamålsenliga lokaler med en experimentverkstad där du praktiskt får testa delar av det du lär i teorin. Du utbildas av behöriga och välutbildade lärare med lång pedagogisk erfarenhet.

Inriktningen ger möjlighet att studera vidare inom det tekniska området. Du kan bland annat göra det genom att läsa ett tekniskt fjärde år inom valfri profil. Inriktningen förbereder dig även för fortsatt högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga eller tekniska området. Genom olika val under din gymnasieutbildning kan du även vidga dina valmöjligheter utöver detta.

Din utbildning utformas och utvecklas i dialog med branschen, t.ex. genom så kallade bransch- och programråd. Syftet med detta samarbete är att dina kunskaper skall vara aktuella och att undervisningen hos oss skall hålla högsta möjliga kvalitet.

Unikt för utbildningen är att vi samarbetar med Jönköpings Tekniska Högskola, och har bland annat förlagt del av kurs där. 

Är du intresserad av idrott och vill kombinera det med Teknikprogrammet? Med start läsåret 2015/2016 startar ett samarbete mellan Sandagymnasiet och Bäckadalsgymnasiet. Det innebär att du som är intresserad av det högskoleförberedande Teknikprogrammet kan läsa detta på Bäckadalsgymnasiet, samtidigt som du har din LIU på Sandagymnasiet. Erbjudandet gäller i första hand inriktningarna ishockey och handboll. Läs mer här!öppnas i nytt fönster

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00