Du vet väl om att du kan följa Lärvux verksamhet på både Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster?
Klicka på länkarna ovan eller sök på larvuxjonkoping så hittar du oss!

Särskild utbildning för vuxna
Lärvux

Vem kan gå på Lärvux?

Särskild utbildning för vuxna (Lärvux) är till för personer som har intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) och är 20 år eller äldre. Målgruppen ges möjlighet att utveckla sina kunskaper i syfte att stärka sin ställning i privat-, arbets- och samhällsliv.

Vår verksamhetsidé är att utbildningen skall vara individanpassad.  Undervisningen äger rum i små grupper och studierna sker i egen takt i en laborativ skolmiljö.

Viktigt om våra kurser/grupper

  • Alla kurser på Lärvux är planerade att vara ett läsår, hösttermin och vårtermin.
  • En förutsättning för att en kurs ska starta är att det är tillräckligt många sökande.
  • Vi på Lärvux har kurser på olika nivåer, därför kommer vi erbjuda dig en plats som passar bäst utifrån dina förutsättningar. Det kanske inte är den dag/tid du sökt.
  • Har du nyligen läst och fått betyg i en kurs kommer du inte att prioriteras plats.

Vad kan du läsa på Lärvux?

Ett utbud av Skolverkets kurser erbjuds, till exempel Språk och kommunikation, Svenska, Engelska, Matematik och Digital kompetens. På Skolverkets hemsida hittar du fler kurser: www.skolverket.selänk till annan webbplats (skriv i sökrutan: Särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå).

Vi anordnar yrkesinriktade kurser om efterfrågan finns.

Vi erbjuder även lärlingsutbildning. Målet är att eleven ska få ökad arbetslivserfarenhet, komma närmare arbetsmarknaden och lära sig ett yrke av en kunnig handledare. Lärlingen studerar en dag i veckan och är övriga dagar på en praktikplats.

Läs mer om Lärvux Jönköping >>öppnas i nytt fönster

Läs mer om kursutbud för Lärvux >>

Läs mer om lärlingsutbildning inom Lärvux >>

Så här ansöker du

Vi har kontinuerlig antagning till våra kurser men då kurserna pågår under ett läsår, har vi vår huvudsakliga antagning under våren. Alla kurser startar sedan i augusti.
Vi vill gärna ha din ansökan senast 25 maj.

Fyll i en ansökningsblankett, lämna eller skicka till:
Lärvux/Gunilla Cedervall,
Bäckadalsgymnasiet
Box 3132
550 03 Jönköping.

Efter att ansökningstiden har gått ut kommer du att få ett besked via brev om vilken kurs/kurser du blivit antagen till och datum för när höstterminen startar.


Kontakt

Koordinator för Lärvux
Gunilla Cedervall
tfn 036-10 63 22 

Rektor Johan Albertsson 
tfn 036-10 70 41

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00