Kök och servering

Som elev på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet har du möjligheter att välja mellan tre inriktningar.

I årskurs 1 läser alla elever samma kurser för att få en allmän kännedom om hela programmet. Du kan ange intresse för en av våra tre inriktningar redan när du gör ditt val till gymnasiet. Är du osäker väljer du bara programmet. Till årskurs två väljer du den inriktning du är intresserad av.

Kök och servering

Här fördjupar du dig inom matlagningskonsten, servering och bararbete inom restaurang. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. kock, servitris/servitör eller bartender.

Din utbildning utformas och utvecklas i dialog med branschen, t.ex. genom så kallade bransch- och programråd. Syftet med detta samarbete är att dina kunskaper skall vara aktuella och att undervisningen hos oss skall hålla högsta möjliga kvalitet.

Unikt för inriktningen är att vi skapar en branschförankrad undervisningssituation genom att vi driver den välkända Idas restaurang vid Gröna gatan. Där kan kunder både äta lunch och middag, och våra elever får träna på att laga mat, servera och övriga arbetsområden knutna till restaurangmiljön. Vi jobbar även med flera internationaliseringsprojekt, som gör att du som elev vid Kök och Servering har möjlighet att delta elevutbyten. 

Relaterade dokument

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00