Automation

Som elev på El- och energiprogrammet har du möjligheter att välja mellan fyra inriktningar.

I årskurs 1 läser alla elever samma kurser för att få en allmän kännedom om hela programmet. Du kan välja en av våra fyra inriktning redan när du gör ditt val till gymnasiet, är du osäker väljer du bara programmet. Till årskurs två väljer du den inriktning du är intresserad av.

Inriktning Automation

Du får vara med i mötet mellan elektronik, mekanik och programmering - med enkla eller avancerade styrsystem och robotar. Dessa system finns t.ex. inom verkstadsindustrin och fastighetsbranschen, där du kan arbeta som automationstekniker. Automation är ett yrkesområde som tillhör framtiden och allt fler företag efterfrågar den typ av kompetens du får inom inriktningen Automation. Du kommer att arbeta i vår helt ny fullutrustade verkstad.

Din utbildning utformas och utvecklas i dialog med branschen, t.ex. genom så kallade bransch- och programråd. Syftet med detta samarbete är att dina kunskaper skall vara aktuella och att undervisningen hos oss skall hålla högsta möjliga kvalitet.

Unikt för utbildningen är våra  mycket goda kontakter med företag i regionen, där du som studerande kommer genomföra dina praktikperioder.

Inriktning Automation är del av Teknikcollege Södra Vätterbygden.

Relaterade dokument

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00