El- och Energiprogrammet (EE)

Tänk dig ett liv utan mobiler, appar, datorer och lampor – eller att behöva duscha i kallvatten och diska för hand. Kanske skulle du och din familj klara er bra, men hur skulle det gå för företag och industrier som använder automatiserade maskiner? På El- och energiprogrammet får du lära dig mer om spännande elprylar och dess funktioner, eller bli del av framtidens energiteknik.

Hos oss får du en rolig och inspirerande utbildning, där vi till stor del arbetar på vårt välutrustade eltorg och i våra datasalar. Vi bedrivit utbildning på området sedan 1988, och har mycket god kontakt med företagen i Jönköpingstrakten. Tack vare detta får du under din utbildningstid bra praktikplatser, som kan också kan utvecklas till en anställning när du läst färdigt. Vill du hellre läsa vidare kan du direkt efter gymnasiet söka en yrkeshögskoleutbildning, och om du läser till vissa kurser kan du dessutom få högskolebehörighet tillsammans med din yrkesexamen.

Din praktik, eller ”Arbetsplatsförlagt lärande” (APL), är en mycket central del av inlärningen och din praktikperiod har sedan goda förutsättningar att utvecklas till en anställning. På samtliga yrkesföreberedande program får du minst 15 veckor praktik.

På El- och energiprogrammet finns fyra inriktningar som du väljer mellan inför årskurs 2:

  • Automation
  • Dator- och kommunikationsteknik
  • Elteknik
  • Energiteknik

Gemensamt för de olika inriktningarna är att du får stor möjlighet att kombinera praktiska och teoretiska studier. Utbildningarna genomförs i funktionella och fräscha lokaler, med modern utrustning. Du utbildas av behöriga och välutbildade lärare med lång pedagogisk erfarenhet.


Kontakt

SYV Ola Hjalte, tfn 036 - 10 62 92

Rektor Johan Albertsson, tfn 036 - 10 70 41

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00