Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Tänk dig ett liv utan varma och sköna byggnader att krypa in i när det är kallt. Eller ett samhälle utan vägar. Hur skulle det fungera? Förmodligen skulle det bli svårt att klara de mest grundläggande saker i livet, t.ex. att äta och sova. På Bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig mer om hur du skapar byggnader genom att konstruera och bygga. Och hur t.ex. kommunikation och stadsplanering upprätthålls genom olika typer av anläggningsarbeten.

Hos oss får du en populär och högkvalitativ utbildning som äger rum med goda förutsättningar. Vi har haft Bygg- och anläggningsutbildning på Bäckadal sedan 1988, och har goda kontakter med företagen i bygden. Din praktik (APL) är en mycket central del av inlärningen. Därför är en lite större del av din utbildning arbetsplatsförlagd än i en ordinär yrkesutbildning på gymnasienivå. Din praktikperiod har sedan goda förutsättningar att utvecklas till en anställning. Vill du hellre läsa vidare kan du direkt efter gymnasiet söka en yrkeshögskoleutbildning. Om du läser till vissa kurser under din gymnasietid kan du dessutom få högskolebehörighet tillsammans med din yrkesexamen.

På Bygg- och anläggningsprogrammet finns fem inriktningar som du väljer mellan inför årskurs 2:

  • Anläggningsfordon
  • Husbyggnad
  • Mark och anläggning
  • Måleri
  • Plåtslageri

Gemensamt för de olika inriktningarna är att du får stor möjlighet att kombinera praktiska och teoretiska studier. Utbildningarna genomförs i funktionella och fräscha lokaler, med modern utrustning. Du utbildas av behöriga och välutbildade lärare med lång pedagogisk erfarenhet.


Kontakt

Rektor Robert Blomqvist, 036-10 62 72

Rektor BAANL (år 2-3)
Anna Sandström, 036-10 76 81

SYV BA Ola Hjalte, 036-10 62 92

SYV BAANL Charlotta Vincent, 036-10 66 65

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00