Jönköpings kommun

Uppehålls­rum, fritidsledare och aktivieter

På Bäckadalsgymnasiet har alla elever möjlighet till fria aktiviteter under raster och håltimmar samt efter skolan slut.

Att ha möjlighet till spontana idrottsaktiviter efter skoltid är inte självklart för alla gymnasieskolor. Bäckadalsgymnasiet ligger steget före – det ger dig som elev goda förutsättningar till att prestera bra och öka din koncentrations­­förmåga. Något som leder till goda resultat i skolan!

Skolan satsar mycket på möjligheten till aktiviteter under raster och efter skolans slut.

• I uppehålls­rummet, som ligger bredvid matsalen i Hus 2 (Energikällan) kan du spela pingis, Playstation och fotbollsspel. I rummet finns också en läs- och myshörna för elever som vill ha en lugn stund inför nästa lektionstid. Uppehållsrummet är öppet fram till kl. 16.30 på vardagar, så du är välkommen även efter lektionstid för att ta del av olika aktiviteter.
  • I Hus 1 finns det möjlighet att spela pingis och biljard (källaren).
  • I våra lokaler på TTC (Axamo) har vi pingisbord och Playstation.
  • Skolans gym (som ligger vid Hus 1) är öppet måndagar och torsdagar kl. 15.30-16.30.
  • Förutom aktiviteterna i uppehållsrummet har du som elev tillgång till Idrottshuset i Jönköping på fredagar kl. 14.30–16.00. Där kan du delta i fria, spontana idrottsaktiviteter, till exempel spela fotboll, basket eller innebandy med dina kompisar. Ni bestämmer själva vad de vill spela. Det är en möjlighet för dig som elev att idrotta och träffa kompisar efter skolan.

Turneringar och aktiviteter med andra skolor

Bäckadal är med och anordnar turneringar tillsammans med andra gymnasieskolor. Tidigare har Bäckadal stått som arrangör för bland annat en fotbollsturnering tillsammans med andra gymnasieskolor.

Du hittar information om våra aktiviteter i Vklass och i uppehållsrummet.

Anmäl dig till vår fritidsledare om du vill vara med!

Alla aktiviteter som anordnas på skolan och i Idrottshuset är kostnadsfria!

Fritidsledare Jasmina Tomasevic
Tfn 036-10 70 40