Trafikövningsplatsen, vilken fantastisk verksamhet!

Visste du att Trafikövningsplatsen i Jönköping (eller 'Halkbanan' som många säger) är en av Sveriges finaste och bäst utrustade i sin kategori?

Trafikövningsplatsen ligger i anslutning till skolans verksamhet på Trafiktekniskt Centrum (TTC) på Axamo, och är del av ett av våra rektorsområden. Självklart är verksamheten till nytta för våra elever på fordons- och transportprogrammet, men den är nog mest känd som del av körkortsutbildning för såväl körskoleelever som privatister. Dessutom används den flitigt som del av fortbildning för både Räddningstjänsten, Försvaret, olika företag likdom privatpersoner som vill ha en utbildning anpassad efter eget behov.

Trafikövningsplatsen har en tekniskt utvecklad bana, med värme i körfälten, rörliga hinder, riktig halka och belysning. Allt för att resan ska efterlikna verkligheten så bra som möjligt. Men det är inte bara halkutbildning som erbjuds. I lokalerna finns säkerhetshall, krockslädar, snurrebil och utbildningssalar.

Läs mer om Trafikövningsplatsen här!

I december var Ulricehamns tidning på besök och skrev en artikel om hur man undviker olyckor på vintern och vikten av att ta det lugnt i vinterväglaget. Här hittar du artikeln från Ulricehamns tidning!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi vill skicka med alla som ska ut på vägarna framöver det som Espen Tangen och Åsa Rudolfsson säger i artikeln:

• Håll avstånd,
  • anpassa hastigheten,
  • var utvilad,
  • ha koll på din bil och dina däck,
  • och se till att ha gott om tid!