Tack alla som bidrog till att göra vår tjejdag på BA så bra!

Tack till er, 22 st, tjejer från grundskolan som kom och testade Bygg- och anläggninsprogrammet. Här finns bildspel från dagen - hoppas vi ses igen!

Vilken succé det blev när Bäckadalsgymnasiet ihop med Blue Wall, NCC, Peab och Skanska bjöd tjej och går i åk 9 till en fartfylld eftermiddag på Byggprogrammet! Tjejerna som deltog fick testa lite av det som görs på programmet, och det käkades pizza, godis och chips.

Bland annat fick tjejerna bygga fågelholkar i trä, tillverka grytunderlägg i mosaik, gjuta skulpturer i betong och se hur byggbranschens visar upp ritningar digitalt via VR-glasögon. Elever från programmet ställde upp och hjälpte till, våra bästa ambassadörer! Och självklart fanns våra fantastiska lärare på plats.

Ett stort tack också till de (såklart kvinnor) från byggföretagen som var med och visade upp branschen och dess bredd av yrken och möjligheter.

Missade du vår tjejdag och vill veta mer om BA som gymnasieutbildning? Hör gärna av dig! Mer information om programmet hittar du här!

Det finns för få tjejer i branschen och det vill vi tillsammans ändra på!

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00