Jönköpings kommun

Distansundervisning på Bäckadal och Lärlingsakademin

Ett foto på ett klassrum där det finns ett skrivbord fyllt med undervisningsmaterial i förgrunden, och tomma stolar och skolbänkar i bakgrunden.

Från och med måndag den 7 december går Bäckadalsgymnasiet och Lärlingsakademin över till att i huvudsak bedriva skolundervisning på distans.

Gymnasiesärskolans elever är undantagna och fortsätter därmed att ha sina lektioner i skolan. Introduktionsprogrammen kommer ha undervisning både i skolan och hemma. För övriga program kan praktiska moment komma att genomföras i skolan. Har elev undervisning i skolan erbjuds lunch som vanligt.

Eleverna följer sitt schema om inte andra instruktioner ges. Om elever ska vara i skola för att till exempel ha praktiska moment inom yrkesämnen får de information från sina mentorer och lärare.

Gymnasieelever som har APL eller praktik får vara på sina företag som del av distansundervisningen. Detta gäller även för dig som är elev inom gymnasiesärskolans program. Din lärare har löpande kontakt med ditt företag - om förutsättningarna ändras och ditt APL-/praktikföretag inte längre har möjlighet att erbjuda dig plats kommer du få andra uppgifter från dina lärare.

Idrottslektioner genomförs som distansundervisning för alla förutom gymnasiesärskolans elever.

Vi vill påminna om att det är viktigt att titta i Vklass dagligen. Har ni frågor är ni alltid välkomna att höra av er till oss på skolan, kontaktuppgifter finns här på hemsidan och på Vklass.

Jönköpings kommun har två sidor där det finns frågor och svar om distansundervisning, ni hittar dem här:

Frågor och svar om distansundervisning i gymnasieskolan (Jönköpings kommun)länk till annan webbplats

Frågor och svar för dig som studerar på distans (Jönköpings kommun)länk till annan webbplats