Jönköpings kommun

Restaurang och livsmedel (RL)

Om du önskar att arbeta lika mycket kreativt som med service kanske Restaurang- och livsmedelsprogrammet vara din grej. Någon skulle säkerligen beskriva det som det bästa av två världar. Dels att få baka eller laga mat och dels få servera och ta hand om kunder och gäster. Det passar också dig som gillar fart och fläkt. Det kan vara ett ganska högt tempo i den här branschen.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med matlagning, bakning, servering och livsmedelsproduktion. Du får en utbildning mot yrken inom restaurangbranschen, delikatesshandeln och catering. På arbetsmarknaden finns även de som arbetar hantverksmässigt med mat, bakverk och dryck nära kunder och gäster. När du är klar med din utbildning har du goda förutsättningar att direkt komma ut i arbete.

Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel som restaurangbiträde, servitör, eller frukostvärd.

För att söka till detta program, anger du följande kod vid ansökan:

  • RLKOK0L

Läs mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Skolverkets webb Länk till annan webbplats.

Poängplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Lärlingsakademin Pdf, 129.1 kB.

”Det bästa med att vara lärling är att du har både klasskompisar och arbetskamrater”

- Linnéa, Restaurang- och livsmedelsprogrammet