Yrkesförarutbildning

Vi på Bäckadalsgymnasiet/TTC erbjuder via Vuxenutbildningen och yrkesvux en gedigen utbildning till lastbilschaufför. Du läser kurser på totalt 800 poäng som ger dig behörighet att köra lastbil med släp. Yrkeskompetensbevis är inkluderat i utbildningen.

Vår personal är behöriga lärare med många år i transportyrket. De är även bemyndigade att utfärda ditt körkort när du är färdig.

Chaufförsyrket är ett omväxlande arbete som inbjuder till eget initiativtagande och frihet under ansvar. Du som förare representerar din arbetsgivare och de kunder som anlitar företaget som transportör.

Det finns många olika typer av transporter. Du kan köra styckegods i ditt närområde, timmerbil med närheten till skog och natur, anläggningskörning där du får vara med och bygga och underhålla vägar med mera. Eller varför inte köra fjärrtrafik med bil och släp, långa sträckor med mer tid bakom ratten. Vill du se dig omkring och vidga dina vyer så finns utlandstransporterna. Vill man inte köra hela tiden så kan man kombinera med terminalarbete och till exempel lasta och lossa med truck.

Välkommen till oss!


Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00