Bäckadal TTC deltar i Klimatveckan

Den 20-28 september genomförs Klimatveckan i Jönköpings län. På TTC kommer eleverna få extra kunskap om hållbarhet, klimat och miljö.

Klimatveckan arrangeras varje år av Klimatrådet. Runt om i Jönköpings län genomförs aktiviteter för att ge kunskap inspiration och ökat medvetande om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.

Hållbar utveckling i gymnasieundervisningen

Alla elever på Bäckadalsgymnasiets TTC-enhet i Jönköping kommer att få extra kunskaper om hållbarhet, klimat och miljö under Klimatveckan.

På utbildningarna kommer frågor kring klimat och hållbarhet att genomsyra all undervisning oavsett ämne. Eleverna på Byggprogrammets mark- och anläggningsinriktning samt på Fordon- och transportprogrammet, totalt 230 elever, ska både i teori och praktik lära sig mer om hållbar utveckling. Frågeställningar som tas upp ska behandla både vardag och arbetsliv. Veckan avslutas med att eleverna i årskurs tre deltar i Klimatkonferensen.

Du kan läsa mer om Bäckadals aktiviteter under klimatveckan här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om hur Bäckadal TTC arbetar under Klimatveckan - hör gärna av dig till vår lärare Therese Martinsson, therese.martinsson@jonkoping.se