Bäckadalselever i uttagning till SM för unga plåtslagare

Den här veckan genomförs uttagningstävlingar runt om i landet til SM-finalen i Plåtslageri. På Bäckadal har vi fyra elever som är med och tävlar om finalplats.

Det finns en stor efterfrågan på duktiga plåtslagare i Sverige, och framtidsutsikterna för de ungdomar som satsar på yrket är ljusa. På Bäckadalsgymnasiet finns Plåtslageri som en av inriktningarna under Bygg- och anläggningsprogrammet.

Att arbeta som plåtslagare kräver god kunskap om matematiska beräkningar, materialkännedom, problemslösningsförmåga och känsla för hantverket - något som våra tävlande elever fick använda sig av också i uttagningstävlingen då de skulle tillverka en skortstenskrans i lackerad förzinkad stålplåt.

Tävlingen SM för unga plåtslagare har funnits i över 30 år, och vänder sig till elever som närmar sig studenten. I år är det 162 kandidater från 31 olika gymnasieskolor i Sverige som deltar. Totalt ska sex finalister tas fram, som går vidare till sluttävlingen den 17 mars på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Vi önskar Lucas Engblom, Love Lind, Viktor Hjertstedt och Simon Svensson i BAPLÅT3 stort lycka till!

Läs här vad Jnytt skriver om killarna!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster