Trafikövningsplatsen i Jönköping

Axamo Trafikövningsplats är en av Sveriges modernaste anläggningar, med halka året om. Genom att träna hos oss blir du en säkrare och mer riskmedveten förare och trafikant.

Vi genomför olika typer av utbildningar med olika typer av individer och grupper:

  • För körkortselever är utbildning i körning på halt underlag obligatorisk. Även de som får sin körkortsutbildning privat ska genomgå utbildning på trafikövningsplats, där lärare finns tillgängliga.

  • Ambulansförare, poliser och andra yrkesförare får regelbunden utbildning genom sina organisationer.

  • För privatbilister och företagare anordnar olika motor- och trafiksäkerhetsorganisationer träning i halkkörning. ed trafikövningsplatsen för utbildning.

  • Förare av tunga fordon har möjlighet att träna halkkörning enligt överenskommelse.

Våra banor: På våra banor har du möjlighet att prova att köra på olika sorters väglag, som återspeglar verkligheten. Banorna återspeglar körning på både landsväg och i tätort, och kan anpassas för att skapa verklighetstrogna situationer. Här får du chansen att känna på hur bil och förare beter sig när du hamnar i en paniksituation.

Eget eller lånat fordon: Du har möjlighet att använd ditt eget fordon för att få insikten om hur just det fungerar, vi tar emot alla sorters fordon. För dig som lånar bil så kan du välja mellan automat eller manuelll växel. Vi är en av få banor som har elbilar.

Säkerhetshallen: I vår säkerhetshall finns bilar som har utsatts för verkliga olyckor. Där finns ocskå krocksläde, krockvåg och alkoholhörna. 

Utbildad personal: Självklart sker all utbildning av personal som utbildats och godkänts av Transportstyrelsen.

Välkommen att boka en tid hos oss!
Vi tar endast emot bokning via telefon. Ibland när vi är ute på banan står kontoret obemannat.

Mer information

Kontakt och bokning

Utbildningschef Espen Tangen, tfn 036 - 10 37 97

Information och tidsbokning, tfn 036 - 10 37 97

Jönköpings trafikövningsplats Axamo,
554 94 JÖNKÖPING


Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00